Pedaal Vocaal 2023

Komende zondag (17 september) treden wij op bij Pedaal Vocaal. Wij zingen om 14.45 in De Zeegster Hoeve (Hoodweg 62, Zeegse) en om 15.45 in Pannekoekrestaurant Brinkzicht (Brink 1, Gasteren).
Het hele festival is van 10.45 tot 17.15 uur, op diverse locaties in Drentsche Aa-gebied (Schipborg, Anloo, Gasteren, Zeegse), allemaal op fietsafstand van elkaar.
Het wordt mooi weer, dus ideaal voor een fietstochtje afgewisseld met muziek.
Voor meer informatie, kaartverkoop en optreedschema van alle koren, zie https://www.pedaalvocaal.nl/. Van harte welkom!

Fullhouse heeft een nieuwe sopraan!

Met Denise Montagne hebben we sinds begin 2023 een nieuwe sopraan. Heel fijn om weer met z’n 5-en te zingen. We zijn nu druk bezig met oud en nieuw repertoire gezamenlijk onder de knie te krijgen, zodat we over een tijdje weer kunnen optreden. Doel is Pedaal Vocaal op 17 september 2023.

1 to Three 13 januari 2019

Op 13 januari 2019 organiseerden wij weer een ‘1 to Three’ – de zevende alweer.

In hetsfeervolle kerkje in Woltersum kon het publiek genieten van drie korte concerten. Dit keer hadden wij uitgenodigd:

Ragazze Mature – Drie ‘Rijpe Meisjes’ brengen klassieke liedjes met een verhaal…

Anneke, Olga en Thea zongen over mijmeren tijdens een mooie wandeling met o.a. liederen van Reger, Grieg en Andriessen.

Zangformatie LINK! – Een moderne, eigenzinnige en verrassende zangformatie onder leiding van Tekke Withaar…

Zij lieten de bezoekers swingen met diverse stijlen lichte muziek, o.a. hun versie van het thema van ‘Expeditie Robinson’.

1 to Three 14 oktober 2018

De zesde editie van onze 1 to Three vond plaats in de gezellige herberg van Hilbrantsz in Eelde. Dit keer hadden wij uitgenodigd:

VPS KeK – Mannenkwartet met kek schoeisel. Volgens de media: hèt a capella popkwartet van Oost-Nederland.

Kleinkoor Kon Minder – Net uit de startblokken: een klein en vrolijk popkoor uit Groningen o.l.v. Hannah Tomasini.

1 to Three 21 april 2018

Ook dit keer had Full House weer twee leuke collega-groepen uitgenodigd voor een triple concert! Het was gezellig druk in Café Onder de Linden in Vries.

Van Speijkkwartet
Dit gemengd vijfkoppig mannen-kwartet +pianiste staat voor pure klankkleur. Ze brachten o.a. grappige liedjes ten gehore van de Comedian Harmonists maar ook het gevoelige ‘Birds’ van Anouk, een arrangement speciaal voor hen geschreven door John Damsma. 

Fluitenkruid
Krachtig, ontroerend, groovy, fleurig en jong close harmony kwartet. Gerdien, Marleen, Jildou en Diane schrijven veelal zelf hun arrangementen. O.a. ‘Omarm me’ van BLØF en ‘Looking for Love’ van Anouk passeerden de revue en konden rekenen op een welgemeend applaus.

Pedaal Vocaal 10 sept. 2017

Op zondag 10 september beleefde Pedaal Vocaal haar eerste lustrum – en Full House deed ook weer mee!
Wij zongen in café De Drentsche Aa (Schipborg) en  in Theeschenkerij Homanshof (Anloo).

Het was weer heerlijk pedalen langs de 5 prachtige locaties in het Drentsche Aa-landschap. De organisatie is er goed in geslaagd om koren en ensembles met een hoog muzikaal niveau vast te leggen. We hebben zelf lekker gezongen en diverse collega’s bezocht. Kijk op onze fotopagina voor meer foto’s!

Kortom: Pedaal Vocaal is elke keer weer leuk. De volgende editie is zondag 16 september 2018, en Full House is er weer bij! Noteer maar vast in de agenda.

Dubbelconcert met vocal group uit Berlijn 10 juni

Op 10 juni had Full House de eer om samen op te treden met XL Vocal Group Moving Colours uit Berlijn! Dit gemengde gezelschap o.l.v. Karin Müller zingt een mix van latin, jazz, soul, pop en wereldmuziek – allemaal a capella in mooie arrangementen van o.a. Postyr, Malene Rigtrup en Jens Johansen. Vanwege hun 10-jarig jubileum gaven ze twee dubbelconcerten in Nederland – de eerste met Full House, in Groningen.

Het was een enthousiaste samenwerking en een goed concert. Wie weet zingt Full House in een nabije toekomst ook nog eens in Berlijn…

 

1 to Three 7 mei 2017

Ons vierde triple concert trok een volle zaal in het gezellige café ‘Onder de Linden‘ in Vries! Onder het genot van een drankje en/of hapje kon het publiek luisteren en kijken naar drie verschillende vocale optredens. Het was een gezellige middag met swing, ontroering en humor.

Dit keer hadden we uitgenodigd:

  • Popkoor VET! – Een soulful vrouwenkoor van 16 zangeressen o.l.v. Fenny Hoekstra
  • Vocal group Flair – Lichte vocale muziek, met 14 enthousiaste zangeressen o.l.v. Fenneke Bouwman

 

Full House zong in kledingzaak hartje Groningen op 1 april

Oddity is een gezellige dameskledingzaak waar de muzikale klant regelmatig óók het hart kan ophalen. Want dan komt een gezelschap het winkelen opvrolijken met een optreden!

Op 1 april was Full House aan de beurt. Wij hebben in een paar setjes een aantal leuke nummers ten gehore gebracht. Het winkelend publiek was aangenaam verrast, en voor ons was het eens een andere setting!